3 augustus dansen Barneveld

In de zomermaanden zijn er in Barneveld zes Oud Veluwse Markten, bij iedere markt wordt er een volksdansgroep uitgenodigd. 3 augustus mocht de dansgroep van Ons Boeregoed optreden. Aangekomen in Barneveld werden we opgewacht door iemand van de organisatie en we kregen een parkeerplaats toegewezen. We werden ontvangen in het gemeentehuis van Barneveld met koffie of thee. We liepen eerst mee in de optocht, maar het begon al snel te regenen en de paraplu’s werden tevoorschijn gehaald.

Ons eerste optreden op het podium voor het gemeentehuis ging niet door vanwege de regen. Gelukkig werd het droog en kon het volgende optreden wel doorgaan. Tussendoor verzorgde Han een kleine presentatie.

Om 13 uur kregen we een boerenmaaltijd aangeboden, met natuurlijk een eitje.

Om 14 uur was het tijd voor ons tweede optreden. Het was droog, maar het waaide flink. Aan het eind van beide optredens mochten de kinderen mee dansen. Hiervoor was veel belangstelling. We dansten de Zevensprong en Robinson.

Ons laatste optreden ging ook niet door. De Boerenkapel “Barre Bloazers”bestond 50 jaar en had het podium nodig. Alle Barre Bloazers kregen een bijzondere medaille.

Hier vindt u meer informatie over de Oud Veluwse Markt: Oud Veluwse Markt