7 augustus Katwijk

Op dinsdag 7 augustus organiseerde het Noordzee Zomerfestival in samenwerking met de Klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk het Nationaal Klederdracht Festival.

Ook onze vereniging was uitgenodigd om bij het festival aanwezig te zijn. Met een busje en een personenauto reden we ’s morgens vroeg richting Katwijk. We werden ontvangen met koffie en gebak in het Katwijks Museum.  Van af het museum startte de optocht naar de grote tent van het Noordzeezomerfestival  aan het strand.  Dat gaf een mooi beeld  op het zgn. Koninginnenpad in de duinen.Er waren 18 groepen (180 personen), elke groep mocht een presentatie geven van 15 minuten, wij waren de enige dansgroep. Wij hebben 2 keer 15 minuten gedanst: om 12 uur en om 14.15 uur. Er was goed voor de deelnemers gezorgd. Het podium was overdekt en er stonden pallets met flesjes water. Ook het publiek kon uit de zon zitten.En voor de grote tent aan de strandzijde konden we in de schaduw en met een zacht windje zitten. Na het laatste optreden hebben de meeste dames pootje gebaad in zee. Dat gaf een welkome verkoeling op deze hete dag. Als aandenken kreeg iedere deelnemer een fraai boek over de Hollandse stranden in de Gouden Eeuw en een pakje koekjes ( de Katwijkse Knip)  Als afsluiting hebben we gegeten in Katwijk zelf bij Pannenkoeken & Grill De Beslagkom.

 

Vandaag donderdag 9 augustus staat een  foto van de pootje badende Zeeuwse dames in de PZC Zomerfoto (ingestuurd door Jaap)