2 september Streekdrachtendag

Afgelopen zaterdag werd voor de 9de keer de Streekdrachtendag gehouden, ditmaal georganiseerd door de klederdrachtgroep van Axel.

Met 85 deelnemers een goede opkomst, echter van Tholen en d’Arke waren helemaal geen mensen afgevaardigd, van Ons Boeregoed waren ook minder deelnemers dan anders, door de  samenvallende andere activiteiten. Andere deelnemende verenigingen waren: Cultuurbehoud Westkapelle, Mooi Zeeland, en de Cadzandse klederdrachtvereniging.

Na de ontvangst met koffie en een bolus volgde het openingswoord door de voorzitter van Axel, dhr. Krijn Dieleman. Ed de Graaf, voorzitter van de Stichting Zeeuwse Streekdrachten heette ook iedereen van harte welkom. Hij zette de dames van het patronenboek die aanwezig waren nog even in het zonnetje, het boek komt in het voorjaar 2018 uit. Hierna volgde een kort optreden van de accordeonisten. De directeur van het museum legde in het kort de geschiedenis van het museum en haar huisvesting uit, aan de hand van beeldmateriaal. Toen werd nog een kort verhaal in Zeeuws-Vlaams dialect voorgedragen, waar smakelijk om gelachen werd.

Na de lunch gingen we met z’n allen in optocht naar de molen, voor de gezamenlijke foto. Gelukkig bleef het droog! Daarna lopend naar het museum Het Warenhuis waar iedereen vrij rond kon kijken. Zeker de moeite waard om ook eens een bezoekje aan te brengen!

Ook het accordeonduo was weer present en rond een uur of vier werd de dag afgesloten, met een klein presentje in de vorm van een zakje meel uit de molen.