Leden van de dans-, de babbelaar- en de presentatiegroep waren donderdagavond om halfacht aanwezig op de Loskade te Middelburg, toen het hospitaalschip aan kwam varen. Het schip kwam uit Zierikzee, daar had het cruiseschip die dag gelegen. Het schip de Prins Willem Alexander is eigendom van de Stichting Varende Recreatie en wordt gebruikt als vakantieschip voor gehandicapte en chronisch zieke gasten. De reis was georganiseerd door SWZ zorg en heeft het kantoor in Wassenaar. De meeste gasten kwamen dan ook uit Wassenaar, maar er waren ook gasten die uit andere delen van het land kwamen. Het schip meerde af en de loopplank met blauwe loper werd uitgelegd. Intussen hadden we alle benodigdheden uit de auto gehaald, de spullen voor de babbelaargroep en de muziekinstallatie van de dansgroep. We konden aan boord van het schip, makkelijk dat er een lift was om met de spullen naar de eerste etage te gaan. We werden gastvrij ontvangen in de kleine salon met koffie/thee.
De bewoners waren reeds in de grote salon aanwezig, waar ze net de avondmaaltijd binnen hadden. Om kwart over acht uur mochten we naar de salon voor het eerste gedeelte van het optreden. Bij binnenkomst viel ons de prachtige sterrenhemel op en de gekleurde lampen. Gerard heette iedereen welkom, hij vertelde dat er in Zeeland heel veel verschillende klederdrachten zijn, maar dat er vanavond maar één echt Zeeuws Meisje aanwezig is (van de margarine). De bewoners mochten raden wie dat Zeeuwse Meisje was. De dansgroep beet de spits af met het optreden en liet enkele dansen zien. Gerard gaf daarna een presentatie van de oude drachten en de mannen mochten naar voren komen om hun boerepak te laten zien.
In de tussentijd hadden Nelly en Trinet heerlijke verse babbelaars gebakken, we deelden de babbelaars uit, zodat de bewoners hiervan konden proeven. Omdat de meeste bewoners niet mobiel waren om te komen kijken naar het kookproces, gaf Nelly een korte uitleg. Ze vertelde wat de ingrediënten waren voor de babbelaars en hoe het kookproces verloopt.
Na een korte pauze waarin we een drankje kregen, vervolgden we het optreden met nog enkele dansjes. De bewoners zongen mee met De Molen en De Klok van Arnemuiden.
Gerard presenteerde de drachten uit het zuiden van Zeeland, de Cadzandse en Axelse dracht. Daarna werden de lange mutsen getoond. Hierna mochten de dames nog hun schorten en rokken laten zien, van minimaal drie tot maximaal zes rokken.
Rond tien uur was het optreden klaar, tijd ook voor de bewoners die de volgende dag weer verder gingen richting Vlissingen.
We kijken terug op een gezellige avond voor de bewoners en een geslaagd optreden van Ons Boeregoed.